Contacteer ons


Onze vakmannen kijken er alvast naar uit u een handje te mogen helpen bij uw projecten!

ventilatiesystemen C EN D

Het belang van ventilatie:

Een goede ventilatie in huis, waarbij vervuilde lucht tijdig en voldoende afgevoerd wordt en vervangen wordt door verse lucht, is belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Verse lucht is noodzakelijk.
Comfort: Ventilatie zorgt voor de aanvoer en circulatie van zuurstof.
Gezondheid: Slechte luchtkwaliteit kan allerlei gezondheidsproblemen zoals hoofdpijn, concentratieproblemen, … veroorzaken.
Optimale luchtvochtigheid:  overtollig vocht kan geen kant op door gebrekkige ventilatie, dit kan leiden tot muffe geurtjes, schimmelvorming, ongedierte, … of zelfs ernstige vochtproblemen.

ventilatie systeem C (+).

Bij een ventilatie systeem c wordt er gebruikt gemaakt van een natuurlijke luchttoevoer en een mechanische luchtafvoer. Dit heeft als nadeel dat je bij koudere dagen last hebt van tocht, ook zal dit systeem meer energie verbruiken door de aanwezigheid van een ventilator. Aangezien de toegevoerde lucht natuurlijk aan wordt gevoerd is deze ook niet gefilterd op pollen, vuil, stof ,...

ventilatie systeem D

Bij het systeem D wordt er gebruikt gemaakt van mechanische toevoer en afvoer. Het systeem D werkt volledig gecontroleerd waardoor de hoeveelheid toegevoerde en afgevoerde lucht steeds in balans blijft. De aangevoerde lucht wordt constant gefilterd.

ook is het mogelijk om een systeem met warmteterugwinning te kiezen, hierdoor wordt de aangevoerde lucht door een warmtewisselaar voorverwarmd alvorens het de woning wordt ingestuurd.

RVC electrics voorziet zowel C systemen als D systemen.

In samenspraak met de klant, architect en aannemer wordt er nagegaan en besproken wel systeem er van toepassing is voor de wettelijke normen te bereiken.

Aan de hand hiervan zal er een voorontwerp en offerte opgemaakt worden.

Alle systemen worden zorgvuldig en volgens de regels geplaatst, ze worden ook opgeleverd met een ventilatieprestatie verslag dat wordt opgesteld door een erkende ventilatieverslaggever. Wij werken enkel met kwaliteit producten zoals : Duco, Vasco, ventilair, Renson.

Leveranciers